Kaip geriausia išspausti sultis iš vaisių ir daržovių?

Prieš pradedant spausti sultis, vaisius ir daržoves reikia gerai nuplauti virintu vandeniu, sultys nespaudžiamos iš minkštų ir miltingų vaisių, pvz., bananų, avokadų. Sultims iš vaisių ir daržovių spausti naudojamos sulčiaspaudės- trintuvai ir sulčiaspaudės, kurios ne tik sutrina, bet ir atskiria nuo išspaudų. Sulčiaspaudės- trintuvai sutrina visus vaisius, daržoves ir gaunasi tirštos sultys, tyrės, jos išsaugo visas sudėtinių dalių skaidulas, todėl yra tirštos. Tokios tirštos sultys gali būti maišomos su jogurtais ir gaminamas puikus gėrimas.

Lėtaeigė sulčiaspaudė

Lėtaeigėje sulčiaspaudėje, vaisiai arba daržovės suslegiamos ir išspaudžiamos jų sultys iki paskutinio lašo. Lėto spaudimo metu spaudžiant produktus, jų sultyse išlieka žymiai daugiau vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Šių prietaisų varikliai galingi, dirba tyliai, sultys spaudžia besisukantis sraigtas, o pats naudojimasis sulčiaspaude yra lengvas ir saugus. Lėto ir šalto sulčių spaudimo technologija negadina sulčių trinties, taip pat nesmulkina aštriais peiliais, todėl išsaugomas natūralus sulčių skonis  ir spalva, išlieka visi vitaminai ir mineralai. Sraigtas visas išspaudas išstumia per specialų lataką, o sultys subėga į atskirą indą. Pati naujausia- dviejų sraigtų lėtaeigė sulčiaspaudė, ji dirba tyliai ir tinka lapinėm daržovėms smulkinti. Asortimentas lėtaeigių sulčiaspaudžių didelis, įvairių modelių ir kainų, internetu galima išsirinkti jums tinkamiausį variantą.

Sulčių nauda

Šviežios spaustos sultis- naudingas produktas mūsų sveikatai, jos neturi daug kolorijų, šviežias sultis organizmas pasisavina greitai ir gauna didelį kiekį vitaminų, sunaudoja nedaug energijos, neapkrauna virškinimo sistemos. Tinkamai parinktos sultis šalina iš organizmo nuodingąsias medžiagas, naikina rūgimą sukeliančias bakterijas ir gerina žarnyno mikroflorą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>