Šilumos siurbliai – patogus būdas gyventi šiltai

budas gyventi siltai

Šildymosi būdų yra daug, vieni jų pigesni tačiau reikalauja nuolatinės žmogaus priežiūros, kiti brangesni suteikia visišką laisvę nuo šių rūpesčių. Statantiems namus dabar ypač aktualu koks yra geriausias patalpų šildymo būdas kuris išliks nepakeičiamas ateityje. Vienas jų, šilumos siurbliai sukuriantys šilumą iš žemės arba oro. Skaitykite straipsnį toliau jei norite sužinoti kodėl šis būdas gyventi šiltai laikomas vienu perspektyviausių.

Palyginkime patogumą

Šilumos siurbliai turi daug neginčijamų privalumų jei lyginsime juos su alternatyviai šildymo įrengimais. Dabar ir artimiausioje ateityje bus ypač svarbi klimato kaitos tema tad šilumos siurbliai yra vieni iš tų įrenginių kurie, kaip ir saulės energijos sistemos yra pažangūs nes nenaudoja iškastinio kuro ir teršia aplinką keletą kartų mažiau. Šildymo būdo ekonomiškumas yra prioritetas net ir pasiturintiems žmonėms. Įsirengus didesnio ploto radiatorius arba grindininį šildymą, iš šilumos siurblių galima išgauti maksimalią naudą. Viena pagrindinių priežasčių dėl ko turėtumėte pamiršti kieto kuro katilus yra tai, kad jie iššvaisto daug energijos be reikalo. Norint sušildyti tokį katilą dalis kuro dega vien tik tam kad pati sistema galėtų funkcionuoti ir jeigu neturite akumuliacinės talpos į kurią galėtumėte kaupti šilumą, kuro iššvaistote dar daugiau ir garantuotai neturite norimo rezultato. Namuose neįmanoma palaikyti tolygios temperatūros, būna arba per karšta arba per šalta.

Įrengimas

Šilumos siurblio įrengimas nelabai skiriasi nuo įprasto oro kondicionieriaus įrengimo. Skirtumas tik tas, kad reikia papildomai prijungti prie radiatorių arba grindų šildymo vamzdynų. Tai tėra tik keletas vamzdžių. Patogu ir tai jog šildymo sistemos vamzdžius galime užpildyti freonu. Tai yra labai patogu tiems kurie turi kaimo sodybas ar sodo namelius ir jeigu jie ten pastoviai negyva nereikia prieš žiemą išleisti vandens iš visos šildymo sistemos, o pavasarį – užpildyti iš naujo.

Nauda

Šilumos siurbliai nėra naujiena Lietuvoje, žinant tai kad užsienio šalyse jie naudojami jau keletą dešimtmečių ir kokia yra nedidelė gedimų tikimybė, šį šildymo būdą galime vadinti gera investicija. Turint omenyje kad šiuo įrenginiu naudositės kiekvieną metų dieną o techninio aptarnavimui reikės tik 2 kartus per metus (pakeisti arba išvalyti filtrus, papildyti freoną), tai vargu ar gali prilygti kokiams nors kitam šildymo būdui. Dar viena nauda kurią galėsite naudotis kiekvieną vasarą – kambarių vėsinimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>