Ką daryti sugedus valstybinio numerio apšvietimo lemputei?

Valstybinio numerio apšvietimas yra ne mažiau svarbus, kaip bet kuris kitas automobilyje. Už neveikiantį ar netinkamą apšvietimą galima sulaukti baudos, be to, negalėsite gauti ar pratęsti savo automobilio techninės apžiūros pažymos. Be to, automobilio numeriai turi būti gerai matomi, jų negalima niekaip uždengti.

Pagal KET taisykles dienos metu jie turi matytis iš 40 m atstumo, o tamsiuoju paros metu – iš 20 metrų. Tai tik įrodo, kad valstybinio automobilio numerių apšvietimas yra labai svarbus komponentas, kuriam reikėtų skirti atitinkamą dėmesį. Sugedus apšvietimo lemputei ar lemputėms būtina nedelsiant jas pakeisti naujomis, kad būtų užtikrintas numerių matomumas. Priešingu atveju galite užsitraukti administracinę atsakomybę – galite sulaukti baudos.

Apšvietimo lemputės turi ne tik būti tvarkingos, jos privalo tinkamai apšviesti, gali būti tik baltos ar gelsvos spalvos, priklausomai nuo lemputės tipo. Tačiau negali būti spalvota – mėlyna, neoninė ar kitokia. Taigi, mėgstantiems patobulinti savo automobilius vairuotojams, su bet kuriuo apšvietimu eksperimentuoti nereikėtų ir laikytis taisyklėse nurodytų automobilio žibintų apšvietimui taikomų reikalavimų.

Numerių apšvietimo lemputės gali būti halogeninės – pastarosios paprastai sumontuotos ankstesnės kartos automobiliuose. Tuo tarpu naujesniuose dominuoja LED apšvietimo lemputės, kurios pasižymi ilgaamžiškumu ir kai kuriais atvejais gali tarnauti visą automobilio eksploatavimo laiką.

Tačiau svarbu žinoti, kad perdegus numerių apšvietimui, ne visais atvejais galėsite pakeisti tokią lemputę, kokią norite. Jeigu gamyklinis variantas yra pritaikytas halogeniniam apšvietimui, tai norint sumontuoti LED, privalu būtų kreiptis į profesionalus. Jie pritaikys tinkamus saugiklius ir teisingai viską sujungs, o tai padės išvengti tiek automobilio gedimų, tiek žalos atlyginimo atveju neturėsite problemų.

Dar labai svarbu visus komponentus automobiliui rinktis tik sertifikuotus, ne tik patikimų gamintojų, bet ir įsigyti iš patikimų pardavėjų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>