Sveiko gyvenimo būdo patarimai darbe

Ar jums sunku išlikti sveikam, kai dirbate nuo 8 iki 5? Štai jums keli svarbūs gyvenimo patarimai:

Venkite užkandžių

Žinote, tie skanūs užkandžiai, kuriuos atneša jūsų bendradarbiai arba užsuka jūsų klientai? Kartkartėmis turėdami vieną, nieko nepakenks, bet kiekvieną dieną tos kalorijos didėja ir gali priaugti keletą papildomų kilogramų, kol to nepastebėsite. Išbandykite „iš akies, iš proto“ metodą ir venkite tų pagundų.

Gerkite vandenį

Įsitikinkite, kad visą darbo dieną geriate pakankamai vandens. Daugelis maisto produktų, pavyzdžiui, vaisiai, taip pat gali būti geras vandens šaltinis.

Lengva mankšta

Pasivaikščiojimas per pietų pertrauką yra puikus būdas mankštintis darbe. Jūs ne tik deginate kalorijas, bet ir vaikščiojimas mažina stresą bei padeda iš naujo susikaupti. Jei negalite vaikščioti per pietus, pabandykite pastatyti automobilį toliau nei įprastai, taip trumpai pasivaikščiosite ryte ir vakare.

Auksinė taisyklė pietums – sveiki pietūs

Valgykite sveikus pietus. Sveika mityba yra svarbi subalansuotos mitybos dalis, o valgymas subalansuotas porcijas yra sveiko gyvenimo taisyklės.

Tempimo pratimai

Per dieną būtinai padarykite keletą pertraukų, kad pasitemptumėte. Pavyzdžiui, jei didžiąją dienos dalį kalbate telefonu, skirkite laiko atlikti kelis paprastus kaklo tempimus, kad sumažintumėte įtempimo ir skausmo riziką. Jei visą dieną dirbate prie kompiuterio, įsitikinkite, kad kompiuterio ekranas yra nutolę iš rankų. Tai gali sumažinti akių pavargimo ir galvos skausmo riziką.

Venkite ilgų darbo dienų iš eilės

Venkite dirbti ilgas valandas kelias dienas iš eilės. Jūsų kūnui reikia laiko iš naujo pasikrauti ir susikaupti.

Išvalykite įrangą

Nesvarbu, ar tai yra klaviatūra, telefonas, pelė ir kt., įsitikinkite, kad kasdien liečiami daiktai yra švarūs.

Būkite protingi

Įsitikinkite, kad žinote apie bet kokį pavojų sveikatai savo darbo aplinkoje. Pvz. dėvėkite kaukę, ausines ir pan. Žinokite savo ribas. Naudingi patarimai gyvenimui – klausykite savo kūno ir, jei reikia, darykite pertraukas. Daugiau patarimų apie sveikatą skaitykite: http://www.manomedicina.lt/.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>