Kaip išsirinkti stalą moderniam interjerui?

Sunku įsivaizduoti modernų interjerą be stalo. Atrodytų paprastas baldas iš kelių medžio ar metalo dalių, tapo nepakeičiamu gražiu ir funkcionaliu įrenginiu, kuris taip pat papildo kambario dizainą. Renkantis stalą reikia gerai apgalvoti kur verta duoti laisvę savo įsitikinimams, o kur geriau pasinaudoti šiuolaikinių technologijų pasiekimais.

Nors dabar įprasta valgyti ir prie kompiuterio, bet kurio save gerbiančio žmogaus virtuvėje turėtų būti valgomasis stalas. Ten vyksta šeimos vakarienės, susitikimai su svečiais ir maisto gaminimas.

Stalo stalviršio matmenys turėtų leisti žmonėms laisvai judėti tiek virtuvėje, tiek valgomajame. Jei kambario plotas leidžia, geriau rinktis didesnį stalą, tuo atveju būtų paprasčiau sutalpinti atėjusius svečius. Kad įprastos kūno sudėjimo žmogus prie stalo jaustųsi patogiai, jam reikia mažiausiai 60 centimetrų vietos, be to, stalviršio plotis turėtų būti pakankamas, kad priešais vienas kitą sėdintys žmonės nesusiliestų kojomis.

Renkantis apvalų stalą, reikia laikytis kelių taisyklių:
• apvalus stalas atrodo patrauklesnis, tačiau užima daug daugiau vietos nei
kvadratinis ar stačiakampis;

• nėra aštrių kampų, tačiau stalai su lygiais šonais gali būti dedami prie sienos, o tai taupo vietą mažose virtuvėse;

• neturėtumėte pirkti per didelio apvalaus stalo, būtina, kad bet kuris asmuo
galėtų pasiekti stalviršio centrą, neužgulęs jo visu kūnu.

Mažoms virtuvėms puikiai tinka stalai transformatoriai, kurie ne tik tilps į bet kokį interjerą, bet ir sutaupys vietos.

Modernus stalviršis turi būti patvarus, atsparus pažeidimams ir atlaikyti aukštą temperatūrą. Ne kiekvienas paviršius atlaikys puodelį karšto gėrimo, o išsiliejęs verdantis vanduo ant paviršiaus gali palikti dryžius.

Stalai su metalinėmis atramomis nėra tokie sunkūs, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, nes atramos yra tuščiavidurės, tačiau tai neturi didelės įtakos galutiniam stalo tvirtumui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Galite naudoti šias HTML žymas ir atributus: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>